SMS lån utan UC

När det kommer till SMS lån utförs de flesta av dessa lån utan UC. Är du exempelvis i behov av att låna 15 000 med många förfrågningar så finns det ett flertal långivare som inte lägger så stor vikt vid antalet förfrågningar. Det är därför vanligt förekommande att man kan teckna lån på mindre belopp utan UC med många förfrågningar.

Sms-lån med betalningsanmärkning

Som vi nämnt tidigare är det inte några problem att få ett lån utan UC med många förfrågningar. Men kan jag få ett sms-lån även om jag har  betalningsanmärkningar? Ja, numera finns det ett flertal svenska långivare och kreditinstitut som beviljar lån trots att du har någon typ av  betalningsanmärkning. De går igenom din situation och gör en samlad bedömning av din ekonomi. Eventuella betalningsanmärkningar är då bara en av flera faktorer som avgör om du beviljas ett lån eller inte. Du bör ta höjd för att du behöver ha en bra fast inkomst för att lyckas få ett lån med betalningsanmärkning. Sms-lån med betalningsanmärkning har oftast även en högre ränta än vanliga lån.

SMS lån utan UC

Om du nyligen fått en betalningsanmärkning och även har ett antal sedan tidigare är det mycket svårt att få ett sms-lån. Kreditupplysningsföretaget har nämligen koll på hur gamla kreditupplysningarna är och av vilken anledning du fått dem. Har du  obetalda skulder och även ett saldo hos Kronofogden så går det inte att få ett lån. Du kan ha betalningsanmärkningar men de skulder du fick anmärkningarna för måste vara betalda.

Går det att få sms-lån utan kreditupplysning?

Nej, oavsett vilken typ av lån som avses så måste en kreditkontroll göras varje gång någon ansöker om ett lån. Somliga tror att låna utan UC innebär att man slipper kreditkontrollen helt men så är alltså inte fallet. Det vore dumdristigt av en långivare att låna ut pengar utan att undersöka om låntagaren har förmågan att återbetala lånet. Utöver det så är det även lag på att det vid utlåning ska tas en kreditupplysning – oavsett hur små belopp det rör sig om.

Har du dock en kontokredit görs det bara en kreditkontroll. Har du fått godkänt på den så kan du låna flera gånger utan att nya kreditupplysningar tas. En kontokredit kan vara ett bra alternativ för dig som är i behov av ett lån utan UC med många förfrågningar.