Sms lån med betalningsanmärkning

Tidigare var det nästan omöjligt men idag har du möjlighet att få ett sms lån med betalningsanmärkning. Du behöver leta lite noggrannare och tänka efter en extra gång, jämfört med när du lånar utan anmärkningar. Sms lån är en typ av lån som ofta gäller relativt små belopp med en kort återbetalningstid. Tjänar du tillräckligt mycket pengar i relation till lånets storlek kan du hitta en bank som är beredd att låna ut. 

kvinna som använder sms lån

Betalningsanmärkningar sänker din kreditvärdighet

Det som en betalningsanmärkning visar är att du inte klarat att betala en skuld i tid. Den som lånar ut pengar till dig vill naturligtvis ha dem tillbaka. Har du slarvat en gång är risken högre för för att du ska få problem igen. Detta bygger på statistik och är inget du ska personligt.

Idag finns det flera långivare som inte har som krav att du inte får ha några betalningsanmärkningar. Sms lån med betalningsanmärkningar är till och med ganska lätta att få. Men bara om det handlar om någon enstaka anmärkning och om din ekonomi i övrigt är okej.

Ekonomi är komplext. Det är en rad faktorer som avgör om du är tillräckligt kreditvärdig för att kunna betala av ett lån. En bank som tillåter sms lån med betalningsanmärkning tittar helt enkelt på helheten av dessa faktorer. På så sätt kan de få fler kunder vilket ju ligger i deras eget intresse.

Hur ska man göra för att få ett sms lån med betalningsanmärkning?

Att det går att få ett sms lån med betalningsanmärkning betyder inte att det är lätt. Exakt hur svårt det är beror på vilken långivare det handlar om och din kreditvärdighet. Vi ska fortsätta med att gå igenom några saker du kan göra för att förbättra dina chanser.

Ha så få betalningsanmärkningar som möjligt

Det är illa nog med en betalningsanmärkning men ju fler du har, desto svårare är det att få ett lån. Som väl är försvinner betalningsanmärkningar med tiden! Genom att vänta ut dem kan du få lån som du tidigare blivit nekad. Olika långivare har olika regler kring detta. De flesta har dock en tydlig gräns för hur många anmärkningar du får ha och ändå kunna låna. Du måste alltså inte vänta tills alla försvunnit.

Låna tillsammans med någon annan

Har du en sambo och vill låna ett lite större belopp? Då kan det vara en bra idé att ansöka om ett lån med en medsökande istället för att göra det ensam. Chansen att få ett sms lån med betalningsanmärkning är betydligt större om ni är två som delar på det. Det är dock inte alla långivare som godkänner medsökande då det innebär extra administration för dem.

Höj din inkomst

En faktor som är mycket viktig när du ansöker om ett lån med betalningsanmärkning är din inkomst. Vi talar då om din taxerade årsinkomst. Den är alltid viktig när du ska låna och avgör hur stort lån du kan få. När det gäller ett sms lån med betalningsanmärkning blir inkomsten extra betydelsefull. Inkomsten säger det mesta om vad du har för ekonomiska förutsättningar för stunden. En hög fast inkomst är en motvikt till betalningsanmärkningar. Har du en väldigt hög inkomst kan du få lån trots ett flertal betalningsanmärkningar.

Se upp för räntan när du ansöker om ett sms lån med betalningsanmärkning

Att betala av på ett sms lån med betalningsanmärkning kostar mer än om du saknar anmärkningar. Banken tar mer betalt om de tror att det är risk för att du inte ska betala tillbaka i tid. För att få kompensation för det höjer de räntan eller avgifterna. En annan anledning till varför sms lån med betalningsanmärkning är dyrare är att konkurrensen är mindre i det segmentet. Du har helt enkelt färre långivare att välja mellan. Ibland är dröjsmålsräntan extra hög på ett sms lån med betalningsanmärkning. Kolla upp den om du vet med dig att du inte alltid betalar i tid!

Kan man få sms lån med betalningsanmärkning trots att man har en skuld?

Det beror på vad det är för typ av skuld. Så länge dina skulder inte är obetalda så brukar det inte vara några problem. Det är vanligt att man redan har ett par lån när man ansöker om ett sms lån med betalningsanmärkning. Har du däremot ett aktivt skuldsaldo Kronofogden kan du inte få ett nytt lån. Det finns ingen långivare i Sverige som går med på det. Om du fått en betalningsanmärkning men sedan betalat dina skulder är det inte alls lika allvarligt som om du har kvar skulden.